Parir un projecte

Un dia la dansa del ventre va arribar a la meva vida i la va transformar de dalt a baix. Corria l’any 98… un poblet perdut a l’Empordà, un públic ben encuriosit, i Rosa Vermelha, la dona que posteriorment seria la meva primera professsora.
Jo en aquell moment, entenia que això de la dansa (de qualsevol dansa) era un privilegi destinat a una minoria. Una minoria que, òbviament, havia d’haver començat a ballar en edat pràcticament preescolar i que per damunt de tot havia de respondre a certs cànons d’edat, bellesa i mides. Per sort m’equivocava.
.
.
Aquell dia es va obrir una porta que ja no s’ha tancat.
Aquell dia vaig descobrir que hi havia una dansa capaç de manifestar la VIDA en majúscules. Una dansa que m’arribava pura, senzilla, accessible. Una dansa que sense haver dansat mai ja em pertanyia. A mi i a totes. Tan fàcil com això.
.
.
Vaig començar a ballar i pels volts del 2002 a fer classes. Desde llavors ja no he deixat de fer-ho, creixent dia a dia de la mà dels mestres, companyes i alumnes amb qui he tingut el plaer de compartir trossets de camí.
A hores d’ara, crec que quan sigui una iaia amb una llarga trena blanca seguiré dansant… potser assentada tranquil·lament a la vora de la llar, deixant que les mans i el foc s’expliquin confidències.
.
.

Estudi Itzà: un projecte-úter.
L’any 2005 impulso la creació d’Itzà.  Al llarg de tot aquest temps el projecte ha viatjat per diferents espais i ha viscut diferents cicles. Sempre viu i alimentat per persones de gran qualitat humana i professional.
M’agrada definir Itzà com un gran úter, un úter que acull persones que a l’hora acullen a altres persones… com en una sèrie d’elaborades matrioskes russes.
.
L’experiència m’ensenya que emprendre projectes propis és un camí d’autoconeixement i creixement, on la línia entre allò professional i allò personal sovint es desdibuixa.
L’any 2014 ha suposat per mi un moment de gran enriquiment a nivell professional. La participació com a alumna en la Formació El Viaje de la Mujer Cíclica, i la revisió profunda de la meva trajectòria professional/personal de la mà de Sònia J. Cook i Anna Romeu Fortuny estan sent un pou de nutrició i una utilíssima brúixola.
.
Abraçar el camí de l’emprenedoria com l’aventura que és, em permet mantenir viu el compromís cap a mi mateixa i cap a la meva feina.
.


Dansa Dona Vida: tornar a l’essència.

I amb la primavera d’aquest intens 2015 he parit el Dansa·Dona·Vida!
Un projecte que el sento nou i l’hora antic. Nou en la forma i antic en el fons, perquè em connecta amb el que sento més essencial respecte la dansa i que d’alguna manera ha estat amb mi des del primer dia.

Estimo la dansa del ventre per tot el que m’aporta i aporta milers de dones arreu del món cada dia. La seva essència és molt més que els vestuaris enlluernadors que veiem sobre els escenaris.
Quan despullem la dansa, hi ha un batec que ressona i ens connecta amb la feminitat antiga, arquetípica i profunda.
Quan ens despullem de pretensions, podem seguir sentint en el ventre la dansa de la VIDA, amb tota la potència i senzillesa que destil·len aquestes quatre lletres.

header-prim-1.jpg

 

 

Mmmm i de moment res més!
M’ha agradat poder concretar en paraules part del que es mou dins meu amb aquest naixement. Gràcies per ser a l’altra banda i llegir-ho.
Per qualsevol cosa em podeu trobar a coral@dansadonavida.com o bé a info@estudiitza.com. 
Fins aviat, sigui a les pantalles, a les classes o als carrers.

Coral

 >> Vols saber qui m’acompanya en aquesta aventura? 


Vols formar part de la comunitat Dansa·Dona·Vida?
Subscriu-te ara a la nostra newsletter.
Cada quinze dies rebràs un butlletí amb articles del teu interés,
les activitats del projecte i promocions exclusives per a subscriptores.


NEWSLETTER


 

Anuncis

Un pensament sobre “Parir un projecte

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s