Descobreix com t’ajuda la dansa del ventre quan tens dolor menstrual (II)

Aquesta és la segona part d’un primer article publicat en aquest mateix blog fa uns mesos. De nou volem tractar un tema tan comú i tristament normalitzat com és el dolor menstrual, amb l’objectiu de donar eines que ens ajudin a entendre i a conviure amb aquest procés natural, evitant la necessitat de recórrer a fàrmacs per viure els dies del sagnat del cicle.

La dansa del ventre es centra bàsicament en els moviments de la pelvis i malucs. Aquests moviments tenen un ressò a la musculatura interna de la matriu, al coll de la matriu i a la vagina, així com també al recte i a la uretra. Per tant practicar dansa del ventre o qualsevol tipus de moviment que mobilitzi tota aquesta zona fa que els teixits musculars s’oxigenin i per tant guanyin en relaxació i elasticitat.

 

En l’article passat explicàvem els possibles orígens d’aquestes molèsties i també parlàvem de dos moviments bàsics de dansa del ventre com són els “cercles africans” i un moviment anomenat “camell” en la dansa del ventre. Avui volem parlar dels infinits per treballar les molèsties menstruals.13020576_460014257525264_1308531614_n

 

El símbol de l’infinit “8”, evoca allò il·limitat, allò etern, allò sense temps ni espai i també evoca a la transició per diferents estats en una figura que no te ni principi ni fi. És una figura molt especial ja que una part de la musculatura del nostre sol pelvià s’hi dibuixa un infinit! Aquest és un infinit muscular on l’encreuament del centre d’aquesta forma està en l’anomenat centre tendinós del perineu i abraça per davant vulva-vagina i per darrera anus. És a dir que el nostre cos ja te incorporada aquesta imatge i per tant nosaltres tan sols l’hem de traslladar al cos. Recordeu? Del micro al macro!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Com hem dit, aquest és un moviment sense principi ni fi, i per tant té dues direccions possibles per ser dibuixat. Si volem aconseguir relaxar la zona lumbar treballarem aquest moviment de forma horitzontal totalment paral·lela al terra amb els genolls flexionats i dibuixant amb els nostres malucs, ara un ara l’altre, les grans orelles del “8”. És un moviment orgànic i natural de vaivé. A nivell energètic quan dibuixem l’infinit horitzontal d’endavant cap endarrere, és a dir obrint els malucs  com si féssim espai als nostres laterals, estem treballant l’obertura del nostre centre creatiu. Treballem l’oferiment, la fertilització del nostre voltant, el donar i l’estar disponible. Mentre que si el treballem de endarrere cap endavant la nostra energia canvia totalment i estem treballant en el tancament, la protecció del nostre centre i el recolliment.


Èlia


PER FER A CASA

Sempre és curiós de veure les diferents sensacions que se’ns desperten segons els moviments que fem.

Et proposo que busquis un moment i un lloc on relaxar-te. De peu amb els genolls lleugerament flexionats per donar mobilitat als teus malucs amb música relaxada i que t’agradi, prova de dibuixar aquests dos infinits que hem explicat. Visualitzant l’obertura de la musculatura lumbar i la relaxació del sol pelvià en l’expulsió del teu sagnat dibuixant l’infinit amb ella.

Primer prova un dels dos infinits, i observa quines sensacions tens. I després fes el mateix canviant la direcció. Quin t’és més agradable? Amb quin et sents més còmoda? Pots arribar a relaxar els esfínters mentre estas dibuixant amb el teu cos aquest infinit? Prova de dibuixar-lo des de molt gran fins a molt petit, més ràpid i més lent fent un massatge a la teva zona lumbar.


Vols rebre info específica  sobre aquest tema?
Articles, inspiració, eines vàries, tallers…

NEWSLETTER

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s