ADOLESCÈNCIA

ADOLESCENCIA SOL
L’adolescència, o la primavera de la vida!  Idees i dubtes, somnis i pors, projeccions de futur, curiositat, impaciència, pressa,  desitjos, inseguretats. Canvis a tots nivells brotant de manera intensa en el cos, en la ment, en les emocions, en les relacions. I enmig de tot, la nena-dona iniciant el viatge de conèixer-se a sí mateixa: comença l’aventura de construir
la pròpia identitat i de trobar un lloc en el món.

Arribar a la dansa del ventre durant  l’adolescència és com trobar el mapa del tresor. El tresor de la connexió amb la pròpia feminitat i els secrets del cicle vital de les dones. Un acompanyament respectuós on el ritme el marquen les mateixes noies , amb la dansa i la consciència corporal com a centre del treball.


.

Moure’s de manera alliberada al so de la música és un impuls que la gran majoria de nens i nenes tenen desde que són molt petits. És un acte universal i primari que ens connecta a quelcom essencial: la capacitat de gaudir del moviment intuïtiu i plaent del cos.
Molts nens i nenes arriben a l’adolescència mantenint aquesta passió pel ball i és fantàstic: a través de la dansa poden seguir en contacte amb al cos i les emocions, donant espai a l’expressió de la creativitat..
.

PERQUÈ ÉS UNA BONA IDEA ANIMAR LA TEVA FILLA ADOLESCENT
(O NEBODA, O NÉTA, O VEÏNA, O AMIGA…)
A PRACTICAR DANSA DEL VENTRE?

.


.
:

–  Perquè és un fantàstic acompanyament en el moment del canvi de nena a dona. Un moment molt bonic però profundament delicat, on poden aparèixer sentiments de desubicació, descontent o rebuig.
A través de la dansa, les noies reben missatges positius cap al propi cos i la feminitat. Les convidem a veure com totes les belleses són possibles: qualsevol cos, de qualsevol mida, constitució, color, edat, amb més d’això i menys d’allò… és un cos harmònic i bonic, més enllà del concepte imperant i monolític de bellesa amb què són(m) bombardejades a través dels mitjans.
.

– A través de la dansa, el coneixement del cos, de la pròpia anatomia i els processos fisiològics  passa de ser una matèria acadèmica a ser una experiència sensible i creativa.
D’una manera natural i respectant el ritme que elles marquen, les noies aprenen quins moviments les poden ajudar si pateixen dolor menstrual, per exemple. Mica en mica van entenent de quina manera aquesta dansa es relaciona amb els processos propis del cos de les dones.
En aquest sentit la primera regla és un dels moments clau per les noies adolescents. La relació de confiança que s’estableix a les classes és un referent. Les noies troben en la facilitadora i en el grup l’espai de confiança per plantejar dubtes i compartir el que necessiten.
.

Conèixer és respectar i estimar. Coneixent-se més elles mateixes, aprenen a respectar el propi cos i emocions enmig de la intensitat d’aquest moment vital. I conèixer-se, respectar-se i estimar-se una mateixa és sense dubte el primer pas per fer el mateix amb els altres.

– A les dones ens encanta estar entre dones… i a les noies els hi encanta estar entre noies! fer coses juntes, marcar-se un objectiu comú i treballar plegades per aconseguir-lo, desplegar la creativitat aportant idees de “bombera”, jugar a dissenyar i crear vestuaris i escenografies…
Al llarg del curs s’involucren activament en un procés creatiu que és senzill però molt complert, i els hi permet:

· Fer aprenentatges concrets al voltant del cos, el moviment i la dansa que es materialitzen en coreografies proposades a classe i també en creacions de les mateixes noies

 · Treballar la constància i l’autosuperació, donant valor tant als processos com als resultats

 · Descobrir i exercitar els talents naturals, a través de les activitats paral·leles que acomanyen el procés creatiu (guionatge de situacions, creació de vestuari, etc…)

BOTÓ-ADOL

.
.

Anuncis